Blog

Business boeken

10x business boeken die ik heb gelezen

Boeken lezen, doe jij dit regelmatig? Na een drukke werkdag is het erg verleidelijk om lekker op de bank neer te ploffen en je favo Netflix serie op te zetten. Ik vind dat ook heerlijk hoor! Maar ik wil ook graag blijven leren. Dit doe ik door boeken te lezen, e-courses te volgen en dit jaar heb ik zelfs mijn eigen (business) coach (vrijemeid.nl). In deze blog deel ik 10 boeken die ik recent las.

1. Online marketing Tornado

De online marketing tornado heb ik afgelopen zomer meegenomen op vakantie naar de Veluwe. Het boek zit bomvol praktische tips en makkelijk toepasbare technieken over online ondernemen. Wat ik erg fijn vindt is dat Tony en Martijn hun eigen ervaringen en onderzoeken delen over online marketing. Hierdoor wordt de informatie erg concreet. In het boek worden 6 stappen behandeld waaronder SEO, affiliate Marketing en conversie. Ze hebben overigens nog meer boeken geschreven waaronder: ‘Doelgerichte SEO‘.

Bestel het boek hier

2. Dit is nu marketing

Seth Godin deelt in dit boek zijn marketingkennis. Hij beschrijft hoe de marketingwereld is veranderd. Het boek helpt je om je marketing anders aan te pakken en daarmee -voor de lange termijn- succesvol te zijn. Hij geeft een mooi voorbeeld:’ Besef dat een klant geen boor wil, maar het gat dat de boor maakt, zodat ze iets kunnen ophangen (resultaat). En dat ze dat ene ding willen ophangen, omdat dit zorgt voor gezelligheid of een opgeruimd huis’. Heb jij interesse in het vak marketing dan is dit boek zeker de moeite waard.

Bestel het boek hier

3. LinkedIn Power

Marjolein Bongers geeft je in dit boek praktische handvatten hoe je LinkedIn effectief inzet. Je leert hoe je een professioneel profiel aanmaakt, welke content wel en welke niet werkt op LinkedIn en hoe je slim zoekt naar potentiële klanten. Je krijgt antwoord op vragen over instellingen en privacy en leest ook hoe je psychologische beïnvloeding kunt inzetten op LinkedIn zodat jouw doelgroep sneller reageert of toehapt.

Bestel het boek hier

4. Work hard travel harder

Geweldig boek met praktische voorbeelden en interviews! Suzanne van Duijn laat je zien hoe je van de mooiste plekken op aarde je werkplek maakt. Als digital nomad ben je niet meer gebonden aan een bureau in een saai kantoor, werken kan met een laptop en smartphone tegenwoordig overal. Een boek vol inspiratie over locatieonafhankelijk werken, lifestyle, passief inkomen, ondernemen en reizen. Dit klinkt natuurlijk geweldig! Het gaat uiteindelijk om de vrijheid die je ervaart door locatie onafhankelijk werken. En dat kan je ook in Nederland ervaren. Helemaal omdat nu het reizen niet meer zo vanzelfsprekend is door de coronacrisis.

Het boek is lekker vlot geschreven er staan veel mooie foto’s in, waardoor het boek er ook aantrekkelijk uitziet als je erdoorheen bladert.  Online marketeers: ‘Esther Vos en Kay Holleman’ vertellen in een van de interviews hoe zij werken en leven in het buitenland. In Nieuw-Zeeland werken ze vaak vanuit openbare bibliotheken waar de wifi snel en gratis is.

Bestel het boek hier

5. Een werkweek van 4 uur

Dit is echt zo’n boek die je eigenlijk meerdere keren moet lezen. Timothy Ferriss vertelt in zijn boek hoe en waarom hij 4 uur per week werkt. Belangrijke onderdelen om dit te bereiken, is vooral elimineren van werkzaamheden en vervolgens delegeren. Daarnaast geeft hij handige tips om dit te bereiken zoals: ‘ Bedenk de dag vooraf wat je twee of maximaal drie belangrijkste taken zijn’ en stel mailtijden in zodat je niet afgeleid wordt’.

Bestel het boek hier

6. Grip

Rick Pastoor schrijft dat als je strategisch werkt je meer grip krijgt op de uren die je in je werkweek te besteden hebt. Hij laat zien hoe bijvoorbeeld je agenda, je takenlijst en je e-mail kunt inzetten om je werk sneller en beter gedaan te krijgen. Ook geeft hij praktische tips hoe je omgaat met zaken die er onverwachts bij komen.  De marketingtaken van je onderneming optimaliseer je dagelijks, maar waarom zou je dit ook niet persoonlijke vlak doen?

Bestel het boek hier

7. Focus aan/uit

In het boek van Mark Tigchelaar ontdek je hoe je je kunt afsluiten voor prikkels om je heen. Hij gaat ook in op de werking van je brein. Een groot deel van de taken die we per dag doen vraagt maar 20% van onze hersencapaciteit, hierdoor is er veel ruimte voor afleiding. Best ‘shokking’.  Als online marketeer wil je het maximale uit jezelf halen en daarom is dit een must-read om meer gedaan te krijgen in een wereld vol afleiding.

Bestel het boek hier

8. Start before you’re Ready

Simone Levie is een succesvol ondernemer die zich inzet voor de empowering  van vrouwen.  Ze heeft een coaching programma opgezet via meerdere kanalen. Ik vind het een inspirerend boek. De combinatie van het eigen persoonlijke verhaal van Simone en de zelfhulp-oefeningen vond ik verrassend en het is een praktische manier om echt zelf met je leven en je business aan de slag te kunnen. Bij het boek hoort een gratis cursus die je via een website kunt volgen. ‘Wat je strategie ook is, test, meet en blijf ‘m altijd verbeteren en optimaliseren. Blijf bouwen aan je business en brand’, vertelt Simone.

Bestel het boek hier

9. Digital Nomads

Het boek Digital Nomads: ‘How to live, work and play around the world’ van Esther Jacobs en André Gussekloo is een hele uitgebreide introductie voor beginnende digital nomads. Uiteraard gaat een groot deel van het hoofdstuk Workover locatie onafhankelijk werken. Zo leggen ze uit welke typische online jobs er bestaan (denk aan copywriter, grafisch designer en travel blogger) en hoe je je freelance carrière op de rit krijgt. Daarnaast geven ze tips over hoe je een passief inkomen kan genereren.

Bestel het boek hier

10. Dromen Durven Doen

Een fijn boek met tips om je dagelijkse leven makkelijker te maken. Dingen die je graag wilt doen, maar waar je om de een of andere reden niet toe komt, toch voor elkaar te krijgen. Zoals bijvoorbeeld afvallen, meer bewegen, cursussen oppakken, tijd vrijmaken of geld sparen voor de koop van een droomhuis. En hoe zorg je ervoor dat deze veranderingen blijvend blijven?

Bestel het boek hier

Naast boeken lezen heb ik ook cursussen gevolgd

Wat is jouw favo boek over online marketing en/of ondernemen?

0 reacties

Een reactie versturen