Blog

kracht-van-een-wordpress-website-suzipedia

Je website staat online en je bent in de zevende hemel. Wauw wat is ‘ie gaaf geworden zeg! Minder blij ben je als je erachter komt dat je voor elke kleine aanpassing een webdesigner nodig hebt. Dit kost geld en het is erg frustrerend omdat je eigen content niet snel kunt aanpassen. Wil je dit voorkomen? In dit blog leg ik je uit wat de kracht is van een WordPress website (juist, omdat jij hem dan makkelijk kan aanpassen) en waarom ik zo’n grote fan ben van dit platform.

Wat is WordPress?

Voordat ik uitleg waarom ik zo’n grote fan van WordPress ben moet je eerst weten wat WordPress precies is.

WordPress is een gratis softwareprogramma waarmee je je eigen stukje ruimte op het web creëert. Je bouwt een professionele website, blog of webshop zonder dat je verstand hoeft te hebben van programmeertaal. Ideaal! Je voegt namelijk zelf eenvoudig tekst, afbeeldingen en video toe aan je webpagina’s. Werk je met een template dan heb je kant en klare bouwblokken waarmee je je pagina opbouwt. Het lijkt net of je met lego aan het bouwen bent.

Bouw je vanaf begin af aan een website zonder WordPress? Dan moet je verstand hebben van HTML, CSS, PHP en Javascript. Niks voor jou? Geen paniek, want met WordPress hoef je deze programmeertaal gelukkig niet te leren.

Leuk weetje: elke dag worden er meer dan 500 websites gebouwd met WordPress.
43.2% van alle websites die gebouwd worden is met WordPress gemaakt.
(data afkomstig van: w3techs)

Hoe werkt WordPress?

Zodra je inlogt op je website dan kom je aan de achterkant (backend) van je site terecht. De eerste pagina die je ziet heet het dashboard. Vanuit het dashboard kun je van alles regelen. Zo staan er verschillende kolommen die je kunt verplaatsen of verwijderen of je kunt nieuwe toevoegen. Easy peasy 😉.

Je bent nu klaar om je eigen sausje eroverheen te gooien. Het ziet er in het begin allemaal wat standaard uit en dat wil je niet! Je wil je namelijk onderscheiden van je concurrenten.

Thema’s
Thema’s bepalen het uiterlijk van je website. Ze hebben allemaal hun eigen opties en specialiteiten. Een lelijke of onpersoonlijke website is een afknapper. Daarom is het belangrijke een thema te kiezen dat bij je past.

Pagebuilder
Met de pagebuilder plaats je content op je website. Denk aan tekst, titels, afbeeldingen, video’s en opsommingen. Hier kan je eenvoudig mee slepen.

Plugins
Wil je extra functionaliteiten aan je website toevoegen? Wil je een kers op je taart? Installeer dan een plugin. Veel zijn gratis maar er zijn ook betaalde plugins.

Denk bij gratis plugins bijvoorbeeld aan:

  • Het dupliceren van je pagina’s
  • Een inschrijfformulier voor je mailinglijst
  • Back-ups maken van je website
  • Afsprakensysteem
  • Het optimaliseren voor Google
  • Spam-beveiliging
wordpress-website-suzipedia

Wat is de kracht van WordPress?

Ik maak mijn websites in WordPress zodat mijn klanten zelf eenvoudige aanpassingen kunnen maken. Wel zo fijn dat je niet afhankelijk bent van anderen. Scheelt een hoop frustratie en geld.
Maar er zijn nog meer voordelen:

 

1. Het is gratis software.

Je kunt het programma gratis downloaden, installeren, gebruiken en aanpassen. Oorspronkelijk werd WordPress alleen gebruikt voor blogs. Je kunt nu ook bijvoorbeeld zakelijke websites, forums, elearning en membershipsites maken.

2. Makkelijk in gebruik

Je kunt een professionele website maken met WordPress zonder dat je kennis hebt van programmeren. Een pagina toevoegen of nieuw bericht maken kan heel eenvoudig.

3. SEO vriendelijk

WordPress is in de basis SEO-vriendelijk. Dat betekent dat de website goed wordt gevonden op Google. Met behulp van SEO-plugins kun je de site nog SEO vriendelijker maken.

Lees: Yoast seo plugin hoe werkt het
Lees: Maak in 12 stappen je tekst SEO-proof

4. Veel functionaliteiten

Doordat er zoveel plugins beschikbaar zijn heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en veelal gratis functionaliteiten aan je website toe te voegen.

5. Helpdesk

Kom je er even niet meer uit? De meeste antwoorden op je vragen kun je online vinden in de helpdesk. Omdat het platform populair is worden er regelmatig updates en verbeteringen doorgevoerd. Ideaal dus!

Tot slot

Wil jij een website laten maken? Ik raad aan dat je deze met WordPress laat bouwen. Het liefst door mij natuurlijk 😊. Als jouw website online staat zorg ik ervoor dat je uitgebreide instructies ontvangt zodat je zelf eenvoudige aanpassingen kunt maken.

Heb je vragen of wil je een keer kennismaken? Neem gerust contact met me op, ik help je met plezier!

0 reacties

Een reactie versturen