Blog

Eén jaar ondernemerschap met ballon

Jaaroverzicht 2020

Hoe was mijn eerste jaar als ondernemer?
Sinds ik ben begonnen met ondernemen, heb ik het gevoel dat ik standaard in een achtbaan zit. Eerst sla ik doodangsten uit en vraag ik mezelf af: ‘Waarom doe ik dit ook alweer?’, maar vervolgens kom ik erachter dat het eigenlijk best wel meevalt en voel ik me een zelfverzekerde zakenvrouw die alle achtbanen in de wereld aankan. Grappig hoe dat werkt.

Maar wat kan er veel veranderen in een jaar. Ik besloot in mezelf te investeren en begon met een coachtraject. Daardoor heb ik ontzettend veel geleerd en werd ik bevestigd dat het zo waardevol is om in jezelf en je bedrijf te investeren. Die investering verdien je dus echt wel terug ook al komt er op dat moment nog geen ene cent binnen. Halverwege het coachtraject haalde ik mijn eerste vaste klant binnen. Elke week optimaliseer ik hun artikelen waardoor ze beter online gevonden worden.

Ik neem jullie mee in mijn jaar in vogelvlucht.

Mijn jaaroverzicht van 2020

Ondernemen:

 1. Geïnvesteerd in een coachtraject van 6 maanden. Hierdoor had ik een stok achter de deur en kon ik grote stappen vooruit maken.
 2. In juli ingeschreven bij de KvK met mijn onderneming: Suzanneroording.nl. Met mijn bedrijf help ik ondernemers online meer zichtbaar te worden en zo meer klanten te krijgen.
 3. Binnen 2 maanden mijn eigen website online gezet.
 4. Van 5 naar 4 dagen in loondienst.
 5. Een toffe brandingshoot met Corine in Delft.
 6. De eerste zes facturen zijn een feit! En de eerste review ook! En ze horen nog bij elkaar ook 😉
 7. Coworken met andere inspirerende ondernemers.
 8. Gratis e-book gelanceerd. Hierin geef ik tips hoe jij een vliegende start maakt met jouw online marketing.
 9. Mailfunnel ingesteld zodat het downloaden van mijn e-book automatisch gaat. Daarna volgen 10 e-mails met tips over online marketing.
 10. Een contentkalender gemaakt waardoor ik nog geen deadline heb gemist.
Jaaroverzicht 2020

V.l.n.r. Suzanne van Duijn van Vrijemeid.nl, Fenna van Studio Luchtig en Nancy van Nancy Coster communicatie

       Persoonlijke ontwikkeling

 1. Workshop SEO
 2. Workshop social advertising
 3. Training LinkedIn
 4. Socialgrow cursus van Dsocials
 5. 10 business boeken gelezen
 6. Online cursus structuurjunkie
 7. Instagram Reels

         Vrije tijd

 1. Weer paardgereden na 10 jaar
 2. Voor mijn verjaardag een rondvlucht boven Rotterdam gemaakt
 3. Woonkamer en kantoor laten stylen door styliste van: ‘Joyfulstylin’
 4. Mocht ik getuige zijn op mijn broers bruiloft
 5. Weekendje weg naar Eerbeek
 6. Heb ik gefloated en kwam ik helemaal tot rust
 7. In augustus gingen we een week op vakantie naar het tropische Ede

Beste artikelen

Deze blogs uit 2020 werden het best gelezen:


Maak in 12 stappen je tekst seo-proof

Jaaroverzicht 2020Hoe zorg je dat je geen potentiële klanten misloopt? Zorg dat je tekst SEO-proof is. Met behulp van deze 12 stappen is jouw tekst in no-time SEO-proof!

Waarom ieder bedrijf een nieuwsbrief zou moeten versturen

Jaaroverzicht 2020E-mailmarketing is hot want het werkt als een tierelier. Mits je het goed doet natuurlijk. Ik deel vijf redenen waarom jij aan de slag zou moeten gaan met e-mailmarketing.

10 business boeken die ik heb gelezen

Business boekenHeb jij voornemens om meer boeken te lezen in 2021? Ik deel tien businessboeken die ik recent gelezen heb.

Dit zijn mijn doelen voor 2021

1. Passief inkomen

In januari lanceer ik mijn betaalde e-book. Ik deel 30 praktische tips zodat je direct aan de slag kunt met jouw online marketing. Houd mijn socials in de gaten want daar kondig ik begin januari de pre-order aan van €14.95 voor €9.95.

2. Van 4 naar 3 dagen in loondienst

Afgelopen jaar ben ik van 5 naar 4 dagen werken in loondienst gegaan. In 2021 wil ik van 4 naar 3 dagen gaan. Met 8 declarabele uren per week kan ik deze stap al maken. Doordat ik mijn werk steeds meer plaatsonafhankelijk maak komt mijn droom, om op de Utrechtse heuvelrug te wonen, steeds iets dichterbij.

3. Meer structuur

Door elke week een haalbare planning te maken wil ik sneller en effectiever gaan werken. Ik ga dit doen door grote projecten in kleine behapbare stukjes te hakken. Hiervoor ga ik de planner van structuurjunkie gebruiken.

4. Reis door Costa Rica

Een verre reis lijkt een fantastisch avontuur dat ik in een ander leven beleefde. Voorlopig blijft het bij tripjes in Nederland. Maar mocht het zover zijn dan wil ik naar Costa Rica. Het liefst in 2021.

5. 12 boeken lezen

In 2021 wil ik elke maand een boek lezen omdat het ontspannend en leerzaam is. Hier ga ik echt tijd voor inplannen. Mijn doel is om elke dag minimaal 30 minuten te lezen.

Onwijs bedankt voor jullie support dit jaar! Echt zo tof om te zien dat mijn online marketing-tips jullie echt verder helpen. Welke doelen heb jij voor 2021?

0 reacties

Een reactie versturen